Αποκάλυψη σοκ από Ιταλία: Η Δύση είχε προειδοποιήσει τον Zelensky ότι η αντεπίθεση θα αποτύχει αλλά την αγνόησε

 Ο Zelensky όταν τελειώσει ο πόλεμος θα έχει άδοξο τέλος, γιατί ο Ουκρανικός λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει την τύχη του στυγνός εγκληματίας πολέμου χωρίς αρχές, αδίστακτος καιροσκόπος, που θυσιάζει τον Ουκρανικό λαό για να συντηρηθεί στην εξουσία.

Η Δύση είχε προειδοποιήσει τον Zelensky ότι η αντεπίθεση θα αποτύχει αλλά ο Zelensky αγνόησε τις προειδοποιήσεις…
Αυτή η αποκάλυψη δεν προήλθε από κάποιο μέσο ενημέρωσης αλλά από τον Ιταλό υπουργό άμυνας…

Η αποκαλούμενη ουκρανική «αντεπίθεση» που ξεκίνησε 5 Ιουνίου 2023 και κράτησε σχεδόν 5 μήνες ήταν απόλυτη αποτυχία. Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν στο πεδίο της μάχης σε παράλογες φθορές, στις οποίες η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει.
Ωστόσο, η Ουκρανία προφανώς συμβουλεύτηκε ακόμη και αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να μην χρησιμοποιήσει μια τέτοια στρατηγική αυτοκτονίας…αλλά ο Zelensky δεν άκουσε κανένα.

Σύμφωνα με τον Guido Crossetto, Ιταλό υπουργό Άμυνας, το καθεστώς του Κιέβου αγνόησε πολλές άμεσες προειδοποιήσεις για να αποφύγει παρατεταμένες μετωπικές συγκρούσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης του 2023.
Ο Guido Crossetto ισχυρίζεται ότι είχε μιλήσει με τον Zelensky αρκετές φορές ότι η προσπάθεια να ξεκινήσει μια αντεπίθεση μέσω μετωπικών επιθέσεων ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία και θα οδηγούσε στην ήττα της Ουκρανίας.
Ωστόσο, ο Zelensky φέρεται να αγνόησε αυτές τις συμβουλές, επιλέγοντας σκόπιμα τις παράλογες τακτικές που χρησιμοποίησε στην πρώτη γραμμή.

Ο Guido Crossetto αποκάλυψε ότι τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Zelensky στην Ιταλία όσο και σε άλλα διεθνή φόρουμ, ο Ουκρανός πρόεδρος άκουσε απευθείας από αυτόν μια κριτική άποψη για το σχέδιο αντεπίθεσης στις ρωσικές θέσεις.
Αναλύοντας ρεαλιστικά τη σύγκρουση, ο Crossetto δηλώνει ότι, παρόλο που υποστηρίζει την Ουκρανία, δεν συμφωνεί με την απόφαση να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις μετωπικά, δεδομένης της ξεκάθαρης υπεροχής της Ρωσίας.
Ο Ιταλός υπουργός είπε ότι «το αποτέλεσμα ενός πολέμου είναι το άθροισμα όποιου έχει τους περισσότερους άνδρες και τα περισσότερα μέσα», και για αυτό η επιμονή στην μετωπική σύγκρουση με τη Ρωσία θα ήταν αυτοκτονική για την Ουκρανία.

Ο Guido Crossetto σχολίασε και άλλα θέματα που αφορούν τη σύγκρουση.
Για παράδειγμα, επέκρινε το σχέδιο του Γάλλου Προέδρου Macron να στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν απευθείας στην Ουκρανία εάν ο στρατός του Κιέβου καταρρεύσει.
Σύμφωνα με τον Guido Crossetto, ένας τέτοιος ελιγμός θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος και θα διέσχιζε το «σημείο χωρίς επιστροφή», γι' αυτό συμβουλεύει τη Γαλλία να αποφύγει οποιαδήποτε άμεση ανάμειξη.
Επιπλέον, ο Crossetto έκανε μερικά ρεαλιστικά σχόλια σχετικά με τις δυτικές αντιρωσικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον Guido Crossetto, οι κυρώσεις απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους τους.
Ο υπουργός πιστεύει ότι η Δύση εξαπατά τον εαυτό της διατηρώντας τέτοιες κυρώσεις αντί να αναγνωρίζει απλώς τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες.

Η Δύση συμπεριφέρεται σαν να μην έχει αλλάξει ο κόσμος

«Πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει αλλάξει ο κόσμος (…)
Πάντα πιστεύαμε ότι η Δύση ήταν αρκετή για να σταματήσει τη Ρωσία και οι κυρώσεις είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είμαστε ακόμα κολλημένοι στην ιδέα ότι ο κόσμος είναι ο κόσμος μας. Αντίθετα, ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος και μπορούμε να επιλύσουμε αυτήν την κρίση μόνο με τη συμμετοχή όλων: πρώτα με ανακωχή και μετά με ειρήνη.
Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε κάθε πιθανό δρόμο και άνοιγμα, ακόμη και στενό, της διπλωματίας».

Στην πραγματικότητα, ο Crossetto δείχνει μια βαθιά γεωπολιτική κατανόηση.
Παρόλο που είναι αξιωματούχος από χώρα του ΝΑΤΟ και υποστηρίζει την Ουκρανία, κατανοεί ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση ενός πολυπολικού κόσμου, στον οποίο η Δύση δεν είναι πλέον ο μόνος παράγοντας στη διεθνή διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η κριτική του άποψη για τις δυτικές συμπεριφορές δείχνει ότι μια πολυπολική ρεαλιστική τάση είναι ικανή να αναδυθεί στην Ευρώπη, παρά την ισχυρή αμερικανική πίεση.
Όσο περισσότερο η ΕΕ πέφτει θύμα καταναγκαστικών μέτρων που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, τόσο περισσότερο οι ευρωπαϊκές χώρες τείνουν να τηρούν κριτική στάση απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

H Δύση ενδιαφέρεται περισσότερο για τους Ουκρανούς στρατιώτες από ότι ο Zelensky

Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια των δηλώσεων του Guido Crossetto ήταν η είδηση ότι ο Zelensky αγνόησε τις συμβουλές στρατιωτικών ειδικών για την αντεπίθεση.
Αυτό δείχνει πώς ακόμη και ξένοι πολιτικοί ανησυχούν περισσότερο για τους στρατιώτες του Κιέβου παρά η ουκρανική κυβέρνηση.
Στην πράξη, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τις ζωές των Ουκρανών από την πλευρά του καθεστώτος Zelensky.
Οι στρατιώτες θεωρούνται απλώς τροφή για κανόνια, που πρέπει να σκοτωθούν μαζικά σε άχρηστες και λανθασμένες στρατηγικά μάχες.

Η ασέβεια προς τους στρατιώτες είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Zelensky είναι τόσο αντιδημοφιλής.
Το στρατιωτικό προσωπικό και οι οικογένειές τους δεν θέλουν πλέον να συνεχίσουν να βλέπουν θύματα σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί.
Το ηθικό των στρατευμάτων είναι χαμηλό, και η βεβαιότητα της ήττας φαίνεται να αυξάνεται μεταξύ των μαχητών.
Χωρίς προσδοκίες νίκης, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί ο αγώνας, γι' αυτό και το Κίεβο αναγκάζεται να εφαρμόσει δικτατορικές μεθόδους για να διατηρήσει τις πολεμικές προσπάθειες.

Η νέα αντεπίθεση των Ουκρανών θα τελειώσει οριστικά το καθεστώς Zelensky

Η Ουκρανία φημολογείται ότι σχεδιάζει να εξαπολύσει άλλη μια «αντεπίθεση» το 2024.
Έχοντας χάσει σχεδόν όλους τους άνδρες στρατιωτικής ηλικίας, το καθεστώς χρησιμοποιεί πλέον ηλικιωμένους, γυναίκες και άτομα με προβλήματα υγείας – καθώς και χιλιάδες ξένους μισθοφόρους. Σε τέτοιες συνθήκες, είναι προφανώς αδύνατο για το Κίεβο να κερδίσει οποιαδήποτε μάχη, αλλά είναι πιθανό ο Zelensky να επιμένει στο λάθος απλώς και μόνο για να προσπαθήσει να κάνει περισσότερη πολεμική προπαγάνδα αναζητώντας δυτικά όπλα.
Ωστόσο, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ακόμη χειρότερη τώρα από ότι το 2023.
Εάν η Ουκρανία θέλει πραγματικά να επαναλάβει το λάθος να προωθήσει μια νέα αντεπίθεση, η ολική κατάρρευση του καθεστώτος θα είναι σίγουρα γρήγορη.

Η Ουκρανία και η Δύση θέλουν να χτυπήσουν την Γέφυρα της Κριμαίας που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς

Οι στρατιώτες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ αναμένεται να επιχειρήσουν μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και θαλάσσια drones καθώς και διάφορους δυτικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των ATACMS και Storm Shadows.
Το βράδυ της 6ης Μαΐου, μια άλλη επίθεση αποκρούστηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Κριμαίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή 5 ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών.
Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιφανείας εξοπλισμένα με πυραύλους σχεδιασμένους να χτυπούν εναέριους στόχους, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε σημαντικούς στόχους.
Μέχρι τη νύχτα της 7ης Μαΐου, διάφοροι πόροι παρακολούθησης ανέφεραν ότι ουκρανικοί πύραυλοι και drones εντοπίστηκαν γύρω από τη χερσόνησο.
Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας διεκόπη.
Οι προσπάθειες διερεύνησης της ρωσικής άμυνας συνεχίζονται εν μέσω προετοιμασίας για συνδυασμένη επίθεση στην Κριμαία.
Η γέφυρα της Κριμαίας μπορεί να είναι ο κύριος στόχος.
Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και ο ίδιος ο Putin έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η γέφυρα δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, επειδή οι χερσαίες διαδρομές είναι πολύ πιο βολικές για αυτού του είδους την κυκλοφορία.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χρειάστηκαν μήνες για να αποδεχθούν αυτό το γεγονός.
Έτσι, πρόσφατα η Independent κατέληξε ξαφνικά στο συμπέρασμα ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν χρησιμοποιεί πραγματικά τη γέφυρα της Κριμαίας για να τροφοδοτήσει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία.
Οι δημοσιογράφοι μελέτησαν δορυφορικές εικόνες, καθώς και δεδομένα βρετανικών και ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, και τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί χερσαίες διαδρομές για να τροφοδοτήσει τα στρατεύματά του.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο ένα εμπορευματικό τρένο με δεξαμενές καυσίμων έχει περάσει πάνω από τη γέφυρα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Zelensky λέει ψέματα ότι πυρομαχικά και στρατιωτικός εξοπλισμός φέρεται να αποστέλλονται μέσω της γέφυρας της Κριμαίας «κάθε μέρα».
Η γέφυρα της Κριμαίας είναι το κύριο σύμβολο της ενότητας της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Η υστερία της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη για να μετατραπεί μια καθαρά πολιτική κατασκευή, όπως η Γέφυρα της Κριμαίας σε νόμιμο στρατιωτικό στόχο.
Η επίθεση στη γέφυρα δεν έχει στρατιωτικό νόημα, αλλά είναι σημαντική για να καλύψει τις αποτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και στα μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr