Πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί Δήμοι και Κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου




Πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί Δήμοι και Κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου, μεσούσης της καλοκαιρινής σεζόν, ανέφεραν στο ΡΙΚ, αρμόδιοι τουριστικοί φορείς.
Οι ανάγκες, ανέφεραν, είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στις θέσεις κουζίνας και καθαρισμού, με τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους να αναγκάζονται αν αναλαμβάνουν καθήκοντα εκτός αρμοδιοτήτων.
Ο πρόεδρος του Συνδεσμου Κέντρων Αναψυχής Θεόδωρος Κολολούδιας, με δηλώσεις του στο ΡΙΚ, απευθύνει έκκληλη στο Υπουργείο Εργασίας να προωθήσει το συντομότερο δυνατόν, το αίτημά τους, που αφορά σε εργοδότηση αλλοδαπών φοιτητών από τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Κολοκούδια, η φετινή σεζόν έχει πλέον χαθεί, όμως θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, ώστε να μη βρεθούν οι επιχειρηματίες της Επαρχίας, αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση, το καλοκαίρι του 2019.
Ο κος Κολοκούδιας τόνισε ότι για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο τα μέλη του ΣΥΚΑΠ θα οργανωθούν λαμβάνοντας πιο δραστικά μέτρα. Τόσο οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, όσο και οι ξενοδόχοι, κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή και είναι, όπως αναφέρουν, ένα φαινόμενο που παρατηρείται και παγκυπρίως, ειδικά όμως στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, όπου έχουν ανοίξει πολλές νέες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλές νέες θέσεις εργασίας οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν.

Larnaca Voice